no wiem ale juz jest lepiej ale i tak jeszcze kilka rzeczy do zrobienia strojenie no i jakies godziwe Felgi do s3 bo te co teraz Jakos nie za bardzo mi sie widza kupiłem je bo były w dobrej kasie z nowymi oponami 2 mies
[O2T] Jakie wymiany serwisowe obowiązkowe
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
[O2T] Jakie wymiany serwisowe obowiązkowe
Witam
Nie wiem czy był już ten temat - chciałbym się poradzić jak Skoda zaleca profilaktyczne
konieczne wymiany typu filtr powietrza, filtr paliwa, płyn chłodnicy, hamulcowy itp itd.
Czyli po jakim przebiegu i po jakim czasie od wyjazdu z fabryki.
Moja Skoda 1,6MPi z LPG ma 3 lata i niecałe 35 000km przebiegu. Zbliża mi się teraz roczny
przegląd i chciałbym już ewentualnie oprócz niego coś koniecznego wymienić żeby auto
zdrowo żyło.
Co mi byście teraz zalecili wymienić ? Fajnie by było żeby ktoś napisał zestawienie na dłuższy
czas czyli np. do 200tys km przebiegu i 10 lat używania łącznie z paskiem rozrządu, tarczami
hamulcowymi itp.
-
-
mar979, co do tarcz i klocków, przejechałem na mojej skodzie 142 tyś. km., od nowości i jeszcze spokojnie można jeździć.
co do reszty, wymiana oleju w/g wskaźnika, płyn hamulcowy co 2 lata!, filtr powietrza i pyłkowy, ja osobiście wymieniałem 2-razy do roku. może to przesada ale...już taki jestem :P nienawidzę jak szyby parują bo filtr zapchany a i motor lepiej "oddycha". filtr paliwa szedł razem z wymianą oliwy, może też przesadnie ale lepiej nie ryzykować, nie wiadomo co się leje do baku.
Komentarz
-
Komentarz